De zwemlessen starten weer! Vanaf 31 januari starten de zwemlessen terug op. Omdat er minder zwemmers in het zwembad mogen gaan wij alle kinderen week om week laten komen. Elke groep zwemt 1 uur i.p.v. 30 minuten. Zo zijn er minder zwemmers en ook minder ouders. Als compensatie voor de voorbije weken gaan wij tijdens de vakanties blijven lesgeven, behalve misschien op feestdagen, daarover moet nog overlegd worden. Voor de zomervakantie bekijken we nog of het eventueel mogelijk is om de lessen met een maand te verlengen. Voor de veiligheid van iedereen zal er geen kassa zijn en moeten kinderen die zich zelfstandig kunnen omkleden dat ook doen. In de zwemhal, de kleedcabines of aan de douches mag niet gewacht worden op uw kind. Buitengaan doe je steeds langs de nooduitgang. De concrete planning is op dit moment volop in de maak met de correcte richtlijnen voor ons zwembad. Wanneer we definitief weten welke uren we ter beschikking hebben wordt de concrete informatie gecommuniceerd.

Aandacht aub: Wegens verstrengde maatregelen in de sport gaan er voorlopig geen zwemlessen meer door vanaf morgen (28/10). We houden jullie op de hoogte van wijzigingen aan deze regelgeving, volg ons dus zeker op facebook of via de Whatsapp groep.

Volgende week (1/11) is er geen les, feestdag, dit geldt ook voor maandag 2/11.
Woensdag 4/11 gaan de lessen wel gewoon door, omdat 11/11, 18/11 en 25/11 het zwembad niet open is tijdens ons zwemmoment.
Alvast bedankt voor uw begrip.

Vermits zwembaden niet open mogen voor, ten vroegste 1 juli, starten wij terug op het eerste weekend van september.
Voorinschrijving voor leden start vanaf vandaag en loopt tot 15 juli. Inschrijven enkel op an@kalmthoutsezwemschool.be. Daarna mag iedereen inschrijven.
Nieuwe lesuren vanaf september 2020:

  • Zondag 12u00 tot 12u30
  • Zondag 12u40 rot 13u10
  • Zondag 13u20 tot 14u50
  • Zondag 14u00 tot 14u30
  • Zondag 14u30 tot 15u00 g-zwemmen
  • Zondag 15u00 tot 15u30 g-zwemmen
  • Maandag 16u30 tot 17u20 g-zwemmen

Woensdag 16u00 tot 17 uur enkel gevorderden die minimaal 3 zwemstijlen goed beheersen.
De lijsten worden opgemaakt op datum van betaling van minimum een voorschot van 100 euro, eerst is eerst.
BE58 9731 1258 2779 Kalmthoutse zwemschool vzw met vermelding naam zwemmer.
Maximaal 40 zwemmers per blok op zondag. Maximaal 20 op maandag en maximaal 10 op woensdag. CORONAMAATREGELEN!

Inschrijvingsgeld: 250 euro. Wie vorig jaar voor een volledig sportjaar betaald heeft krijgt een tegemoetkoming van 50 euro op het nieuwe lidgeld. Wie instapte in januari krijgt een tegemoetkoming van 30 euro.
Wie privéles verkiest, maar toch volgens de nieuwe leerlijn wil leren zwemmen, mag ook mailen. Ook voor u zoeken we een oplossing.

Blijf steeds op de hoogte omtrent wijzigingen aan zwemmomenten via Whatsapp, door onderstaande QR-code te scannen.


Sportieve groeten
Uw Zwemschool team

In de gemeentelijke infofolder staat een heel artikel over de nieuwe leerlijn zwemmen, ook de Kalmthoutse Zwemschool volgt deze nieuwe leerlijn. Wij werken eveneens met een hele groep van opgeleide lesgevers. Twee van hen volgden nog dit weekend een bijscholing over de nieuwe diploma's en hoe ermee op te gaan binnen een zwemschool. Wel betreuren wij, dat ondanks het artikel, er nog steeds mensen privéles mogen geven die deze leerlijn weigeren te volgen zodat niet alle kinderen de zwemles krijgen die nodig is om zich veilig in het water te bewegen.

Nieuwe leden krijgen bij de eerste les een badmuts, wie een orka brevet behaald en nog geen zilveren badmuts kreeg, gelieve hier ook achter te vragen.

 

Wij blijven ons inzetten voor de G-zwemmers. Dit kan zowel exclusief als inclusief. Dankzij de provinciale steun hebben wij al heel wat materiaal kunnen aankopen waar we onze G-zwemmers, maar ook de andere zwemmers, beter mee kunnen ondersteunen. 

G-zwemmen is voor ons een prioriteit. Dit jaar zal ook de gemeente de werking van onze sportclub financieel een beetje ondersteunen.

Wij blijven inzetten op het G-zwemmen. Buiten een volledig bad op zondag  kunnen onze G-zwemmers nu ook op maandag komen zwemmen.  Wij nemen ook in onze gewone werking kinderen met een beperking op als dat mogelijk is. Deze visie noemen we inclusie en wordt op alle fronten zeer sterk aangemoedigd. Wij willen hier dan ook op blijven inzetten. Wij zijn heel blij met dit zwemmoment, sinds enkele zwemjaren krijgt deze werking eindelijk het  financieel duwtje in de rug van onze gemeente waar we al enkele jaren voor ijveren.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Aanmelden

Wie wil er graag watergewenning/zwemles geven? 

Interne opleiding tijdens de lessen voor geïnteresseerden.
Voorwaarden: minimum 16 jaar zijn, graag met kinderen omgaan, je engageren binnen onze club, flexibiliteit is een pluspunt.
Welke groepen kan je lesgeven na deze interne opleiding:
watergewenning/leren overleven/kantveilig: eendje, zeepaardje, pinguin, zeehond, waterschildpad, dolfijn, otter.
Vanaf haai wordt er al wat zwemtechniek aangeleerd: haai + rugslag en orka + ademhaling crawl.
Voor deze opleiding moet je dus wel de nodige technische bagage hebben.
Wie een volledige opleiding wil kan zich altijd inschrijven voor een cursus initiator bij het VTS.
 
 
 
 

 

Nieuws

Het lidgeld (250 euro) voor een jaar omvat: aansluiting bij de club en de federatie + verzekering ; zwemlessen, badmuts, diploma's.

Een zwembril kan eventueel aangekocht worden voor €3. Een extra badmuts €5 (dit is gewoon de kostprijs voor beide producten). Wie geen zwembril heeft kan er enkele keren eentje lenen. Na drie keer wordt er wel gevraagd om een bril te kopen.

Wie zijn badmuts niet bij heeft zal een badmuts van de club lenen, bij 3 X lenen wordt er een nieuwe badmuts aangeboden die betaald dient te worden. We willen dat iedere zwemmer ALTIJD zijn/haar badmuts opzet. Dit is niet enkel voor de veiligheid, maar ook voor de herkenbaarheid.

Alle betalingen dienen te gebeuren op BE58 9731 1258 2779 op naam van Kalmtoutse Zwemschool vzw. Steeds de naam van de zwemmer(s) en het zwemmoment vermelden bij uw betaling.

Enkel langdurige afwezigheden met doktersbewijs kunnen volgend jaar in mindering gebracht worden, er gebeuren GEEN terugbetalingen.

De kostprijs is 240 euro all in.

In geval van gescheiden ouders, waarbij slechts 1 ouder naar de zwemlessen wil komen kan er een aangepast lidgeld betaald worden. Uiteraard enkel indien er op voorhand gecommuniceerd werd. Dit lidgeld bedraagt dan 150 euro voor een schooljaar indien er slechts om de 14 dagen gezwommen wordt. Ook hier geldt dat er geen terugbetalingen gebeuren. 

Contact

Kalmthoutse Zwemschool VZW Jos Tilborghsstraat 25
Kalmthout
2920
0473/336504 info@kalmthoutsezwemschool.be